Lamellikaihtimet

Tuotteesta

Luxaflex Lamellikaihtimissa yhdistyvät toiminnallinen auringonsuojaus ja sisustuksellisuus. Ne antavat isoille ikkunoille, joita usein näemme monissa uudemmissa taloissa, ihanan tekstiilin tunnun. Valoisuutta voi säädellä tarpeen mukaan kääntämällä pystylamelleja haluttuun asentoon.

Joustavat kaihtimet

Kaihdin on muunneltavissa eri mallisiin ikkunoihin ja siksi se sopii erinomaisesti ikkunoihin, joissa on useampia erillisiä ruutuja, koska jokaiseen voidaan asentaa erillinen kaihdin jopa vinoihin. Unohtamatta sitä, että samaan kaihtimeen voi valita useamman värisiä lamelleja! Lamellikaihdin on myös erittäin hyvä tilanjakaja.

Uniikit ominaisuudet

  • optimaalinen suuriin ikkunoihin
  • valoisuus säädettävissä
  • lamellit eri leveyksissä

Mallit
63 mm

Luxaflex lamellikaihtimia on saatavana neljä eri lamellileveyttä. 63 mm on kapein neljästä ja sopii pieniin ikkunoihin.

89 mm

Tavallisimmat lamellit ovat leveydeltään 89 mm ja ne sopivat kaiken kokoisiin ikkunoihin, pienistä suuriin.

127 mm

Tämä lamellileveys sopii erinomaisesti suurempiin ikkunoihin ja antaa huoneelle ihanaa tekstiilin tuntua.

250 mm

Suurin lamellikaihdin ekstra leveillä lamelleilla 250 mm sopii parhaiten ikkunoihin, jotka ovat erityisen korkeita ja leveitä.

Vapaasti laskeutuva

Vapaasti laskeutuva Luxaflex lamellikaihdin sopii pystysuunnassa oleviin ikkunoihin. Ikkuna voi olla myös vino tai kaareva ikkuna.

Pingotettu

Pingotettu Luxaflex lamellikaihdin pysyy paikoillaan kahdella rinnakkaisen kiskon avulla ja toimii sekä kaltevissa että vaakatasossa olevissa ikkunoissa.

Tekniset

Jos tarvitset jonkun erityisen tehokkaan kaihtimen, sinun pitää silloin etsiä kankaita teknisillä ominaisuuksilla. Meiltä löydät kankaita, jotka on kehitetty erityisesti heijastamaan auringon säteitä ja lämpöä ja toisaalta estämään huoneen liiallista lämmön nousua. Tekniset kankaat ovat läpinäkyvyydeltään erilaisia laadusta riippuen ja soveltuvat erityisen hyvin toimisto- tai muihin tiloihin, joissa näkymä ja auringonsuojausarvot ovat yhtä tärkeitä.

Tiheä

Kun valitset tiheän kankaan, eivät ohikulkijat voi useimmissa tapauksissa nähdä mitään sisälle, ei edes hahmoja tai varjoja kankaan läpi. Jos pidät näkösuojaa tärkeämpänä kuin näkymää, niin silloin sinun kannattaa valita tiheä kangas. Lisäksi se on erinomainen valinta huoneisiin,joissa on TV tai tietokonenäyttö. Skandinaviassa valitaan useimmiten tiheä kangas, koska terävä valo luo häikäisyä.

Puoliläpinäkyvä

Puolinäkyvä kangas päästää riittävän paljon päivänvaloa huoneeseen. Se antaa sinulle myös kohtuullisen näkösuojan ja useimmissa tapauksissa kankaan läpi näkyy vain hahmoja. Puoli- läpinäkyvää kangasta voidaan käyttää kaikissa huoneissa ilmansuunnista huolimatta. Huomioi kuitenkin, että huoneissa joissa on TV tai tietokone tarvitaan useimmiten tiheä tai pimentävä kangas häikäisyä estämään.

Pimentävä

Pimentävä kangas on erinomainen valinta makuu- ja lastenhuoneeseen, kun haluat välttyä kokonaan auringonvalolta tai katulamppujen loisteelta. Pimentävä kangas estää auringonsäteiden sisäänpääsyn kaihtimen läpi kesäaamuisin.

Värimaailma

Luxaflex Lamellikaihtimia on saatavana vaaleita ja tummia sävyjä, yksivärisiä ja kuviollisia, maanläheisiä ja räiskyviä sävyjä – värejä jokaiseen makuun. Lisäksi voit valita kiskon väriksi valkoisen, mustan tai alumiinin.

Läpinäkyvä

Läpinäkyvä kangas on hyvä valinta silloin kun haluat enemmän päivänvaloa huoneeseen, mutta kuitenkin vähän näkösuojaa. Läpinäkyvä kangas ei suojaa aivan täydellisesti, joten se ei sovellu silloin jos kaihtimen päätarkoituksena on antaa täydellinen näkösuoja ohikulkijoiden katseilta. Läpinäkyvää kangasta ei käytetä normaalisti etelään päin olevissa ikkunoissa, joissa auringonpaiste on voimakkainta.

Henkilökohtaiset valinnat
Värikoordinointi

Lamellikaihtimen profiili värikoordinoidaan aina kaihtimen muiden osien kanssa. Voit valita sen valkoisena, mustana tai alumiininvärisenä. Valitse kangas oman mieltymyksei mukaan. Voit saada esim. tyylipuhtaan kaihtimen koko mustana tai luoda kontrastia värillä profiilin/osien ja lamellikankaan välille.

Vapaavalintainen käyttömekanismi

Voit valita mekanismin itse, jolla ohjaat lamellikaihdinta. Vaihtoehdot ovat ketjuveto, naru/ketju, naru/vetokeppi tai moottori.

Moottori

Moottoroinnin etuna on käyttömukavuus. Voit ohjata moottoria seinä- kytkimellä, kaukosäätimellä tai seinälähettimellä. Voit myös valita lämpötila-, äänisensorin tai ajastimen.

 

Uniikit mahdollisuudet
Pienistä suuriin

Lamellikaihtimet sopivat sekä suuriin että pieniin ikkunoihin. Tavallisten ikkunoiden lisäksi, ne voidaan asentaa myös kaareviin, vino- ja kattoikkunoihin. Kaihdin moneen käyttötarkoitukseen!

Terassinoviin

Osa kankaista sisältää lasikuitua. Siksi ne sietävät hyvin likaa ja kosteutta. Valitse siksi lasikuitua sisältävä kangas erityisolosuhteisiin kuten parveke- ja terassinoviin.

Uniikit ratkaisut

Voit yhdistää erivärisiä lamelleja samaan kiskoon oman makusi mukaan. Mahdollista on myös saada kaksi eri lamellikorkeutta samaan kiskoon.

Miellyttävä sisäilma

Valitse screenkangas, koska sen uniikki heijastusominaisuus saa aikaan miellyttävämmän sisäilman. Screenkankaan läpi näkee myös ulos vaikka kaihdin on eteen vedettynä.